Snowworld Zoetermeer: wintersporten om de hoek
snowworld zoetermeer wintersport sneeuw skieën

Snowworld Zoetermeer: beleef het wintersportgevoel gewoon om de hoek.

Het grootste indoor skiresort van de wereld! Het complete wintersportgevoel ervaar je bij SnowWorld Zoetermeer!
Met een spectaculair verlengde piste van maar liefst 300 meter, kraakverse sneeuw, sfeervolle après ski en de heerlijkste wintersportgerechten kun je hier 365 dagen per jaar genieten, zoals je dat in de echte bergen ook doet.

– 3 pistes en een kinderland
– 9 liften, waaronder 5 sleepliften, 3 bandliften en een touwlift
– steilste piste van Nederland met een dalingspercentage van 20%-

En waar sluit u zo’n inspannende, vermoeiende maar zeer tevreden dag af? Natuurlijk bij B&B Zuidplas te Moerkapelle, op 10 minuten vanaf Snowworld. Lekker nagenieten met de hele familie in één van onze ruime kamers met uitstekende Wifi, een drankje en de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt. Dan beleeft u de echte wintersportsfeer gewoon om de hoek in Nederland. Geen urenlange files, geen vervelende grenscontroles, geen sneeuwkettingen. Alleen maar genieten. reserveer snel één van onze kamers.

Meer informatie over snowworld vindt u HIER

SnowWorld Zoetermeer werd geopend in december 1996, binnen een jaar nadat begonnen was met de bouw. SnowWorld Zoetermeer was na Skidôme in Rucphen de tweede indoorskibaan met echte sneeuw van Nederland. Momenteel zijn er twee pistes met een lengte van 140 meter en één piste met een lengte van 210 meter voor de meer gevorderde skiërs en snowboarders. De eerste twee zijn er al sinds de opening in 1996, de derde piste bestaat sinds december 2003. Het totale sneeuw oppervlak is sinds de opening van de derde piste in 2003 13.500 m².[1]

Naast de pistes zijn er nog enkele andere faciliteiten, waaronder een après-skigelegenheid, een fondue-restaurant en een zalencomplex voor vergaderingen.
Op 12 november 2013 is het Zoetermeerse college van de gemeente Zoetermeer akkoord gegaan met de verlenging van de derde baan van SnowWorld. De derde baan is ondertussen klaar en heeft een lengte van driehonderd meter en een hoogte van 72,4 meter (68,4 meter boven NAP).